Lekári sú spokojní, v dnešný výsledok hlasovania už ani neverili

14.12.2011 Celý región

Bratislava 14. decembra (TASR) - Pacienti sa podľa slov šéfa Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Mariana Kollára pravdepodobne už nemusia obávať toho, že by ich v slovenských nemocniciach nemal kto ošetriť. \"Vzhľadom na to, že sa prijali dnes v parlamente závery také, aké sa prijali, v ktoré sme ani nedúfali, verím, že budeme môcť prežiť advent s pokojom v duši a bez obáv z ďalšieho odchodu lekárov,\" uviedol v reakcii na schválenie novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Tá prináša vyššie platy lekárov, zrušenie transformácie nemocníc a zmeny v Zákonníku práce.
Kollár zatiaľ nechcel exaktne potvrdiť, či lekári odvolajú štrajkovú pohotovosť, ktorú vyhlásili v sobotu (10.12.). O ďalšom postupe by mali informovať v najbližších hodinách. \"Samozrejme, nebolo splnené a schválené všetko, ale v tejto chvíli to, čo bolo schválené a splnené, berieme ako pozitívum,\" skonštatoval. V parlamente sa nepodarilo presadiť zvýšenie platov lekárov aj od roku 2013, podľa jeho slov však na rokovanie o týchto otázkach bude dostatok priestoru s novou vládou.
\"Myslím, že sa cítime všetci dobre v tejto chvíli, pretože to, čo sme chceli dosiahnuť, sa nám čiastočne podarilo,\" pokračoval. Poukázal na to, že lekári sú s výsledkom spokojní, pričom ho plánujú osláviť prácou pre pacientov. \"Zajtra ráno sme v práci,\" uzavrel.
 

Vyberte región